6-daagse wandelvakantie Salzalpensteig
6 dagen wandelen over de Salzalpensteig, deze tour leidt je van Abtenau naar Hallstatt

Prachtige bergwerelden, weelderige bossen, glinsterende meren en mystieke heidelandschappen. Deze wandelreis leidt je door de oude en legendarische zout routes. Wandel van het ene hoogtepunt naar het andere en geniet keer op keer van een prachtig uitzicht. De Salzalpensteig is één van de beroemdste langeafstandswandelroutes door de Alpen. De tour neemt je mee van Abtenau naar Hallstatt.

Let op! Voor deze reis heb je een wandeluitrusting nodig: bergschoenen/wandelschoenen, functionele kleding, goede rugzak, regen- en zonwering, mobiele telefoon en eventueel wandelstokken. Denk ook aan voldoende water en eten.

Daarom is dit een goede deal
  • 5 overnachtingen in verschillende hotels
  • 5 x ontbijtbuffet
  • 1 x wandelgids Salzalpensteig incl. kaart en ander informatiemateriaal
  • 1 x berglift of transfer naar Karalm
  • 1 x busrit Gosausee - Gosau Mittertal
  • 1 x veerboot naar het meer van Hallstatt
  • 1 x busrit Hallstatt - Bad Goisern
  • 3 x bagagetransport (max. 2 stuks p.p. en max 25 kg.)
  • Dagelijks servicelijn van 09:00 - 19:00 uur
  • Lokale belastingen
Reisprogramma

Dag 1: aankomst in Abtenau
Vandaag kom je aan in Abtenau en check je in bij de eerste accommodatie. Je ontvangt hier de reisdocumenten voor de wandelvakantie.
Overnachting met ontbijt in Abtenau Ledererwirt.

Dag 2: Abtenau - Annaberg
Wandeling: ca. 9 km / 4-5 uur / hoogteverschil in de stijging-daling: 645/993 m. De Karkogelbahn brengt je naar de Karkogelhütte. Geniet van het fantastische uitzicht op het dal. Je loopt over de Karriedel naar de Gsengalm en kunt daar bij de berghut genieten van een welverdiende pauze. Een alpine pad leidt je naar Annaberg.
Overnachting met ontbijt in Annaberg Sporthotel Dachstein West.

Dag 3: Annaberg - Gosau
Wandeling: ca. 11 km / 7 uur / hoogteverschil in stijging-daling: 1269/1118 m. De wandeling van vandaag neemt je mee op het legendarische pad naar Kopfberg. Na een tijdje langs boswegen en koeienweiden begint eindelijk de steile klim naar de kleurrijke Stuhlalm. Trakteer jezelf op een pauze voordat je op grote hoogte een parcours aflegt. Wandel via de Gosaukamm naar de Gablonzerhütte om vervolgens weer af te dalen naar Gosausee. Je kunt ook met de Gosaukammbahn weer naar beneden (ter plaatse te betalen). Vervolgens reis je per bus naar naar Gosau Mittertal.
Overnachting met ontbijt in Gosau Hotel COOEE Gosau.

Dag 4: Gosau - Bad Goisern
Wandeling: ca. 14 km / 7 uur / hoogteverschil in stijging-daling: 983/1216 m.
Van Gosau loop je over onverharde wegen en idyllische bospaden over de Iglmoosalm. Wandel tot aan de hut van de Goiserer en vanuit daar daal je af naar het dal van Bad Goisern.
Overnachting met ontbijt in Bad Goisern Hotel Goisererhof.

Dag 5: Bad Goisern - Ostuferwanderweg - Hallstatt of Obertraun
Wandeling: ca. 4-5 uur / 15 km / hoogteverschil in stijging- daling: 212/178 m.
Wandel van St. Agatha richting Hallstättersee en langs de Ostuferwanderweg. Geniet van het prachtige zicht op Hallstatt en de Dachstein-gletsjer. Neem de veerboot bij het Hallstatter meer. Hierna keer je terug naar Bad Goisern per bus. Overnachting met ontbijt in Goisern Hotel Goisererhof.

Dag 6:
Vandaag reis je op eigen gelegenheid weer terug naar huis.

Indien er een accommodatie niet beschikbaar is, wordt er een andere, vergelijkbare accommodatie gereserveerd.

Hotel Abtenau Ledererwirt
Markt 51,
Abtenau, Oostenrijk
Kaart
Markt 51, Abtenau, Oostenrijk

Dit traditionele hotel dateert uit 1758 en ligt in het centrum van Abtenau in het Lammertal. Het beschikt over een sauna en een solarium, en biedt ritjes met een arrenslee en een koets. De rustieke kamers van het Hotel Gasthof Ledererwirt beschikken over lichthouten meubilair, een kabel-tv en een badkamer. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar, en er is een fietsenberging.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Terug naar homepage Terug naar homepage
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal